Նամականիշ՝ նվիրված «Հայկական ավանդական խոհանոց. Ղափամա» թեմային

17-05-2021 14:58:34   | Հայաստան  |  Մամլո հաղորդագրություն


 
Մայիսի 17-ին «Մեգերյան կարպետ»-ում տեղի ունեցավ Հայփոստ ընկերության «Հայկական ավանդական խոհանոց. Ղափամա» թեմային նվիրված նամականիշի մարման արարողությունը: 
 
Նոր նամականիշի մարումն իրականացրին Հայաստանի Հանրապետության բարձր տեխնոլոգիական արդյունաբերության նախարարի տեղակալ Դավիթ Սահակյանը, «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահմանման ՀԿ» նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը, ՀՀ ֆիլատելիստների հայկական ասոցիացիայի նախագահ Հովիկ Մուսայելյանը և «Հայփոստ» ՓԲԸ գլխավոր գործադիր տնօրեն Հայկ Կարապետյանը:
 
Ողջունի խոսքում «Հայփոստ» ՓԲԸ գլխավոր գործադիր տնօրեն Հայկ Կարապետյան շնորհակալություն հայտնեց հյուրերին և նշեց,- «Մենք նամականիշերի միջոցով աշխարհին ենք ներկայացնում մեր հարուստ մշակութային ժառանգությունը, որի անբաժանելի մասն է կազմում մեր ազգային խոհանոցը. այն արտացոլում է մեր ժողովրդի պատմությունը, ավանդույթները և ոգին: Այս նամականիշի վրա պատկերել ենք հայկական ավանդական ուտեստներից մեկը՝ ղափաման: Վստահեցնում եմ, որ ավանդական խոհանոցի վերաբերյալ նամականիշերի թողարկումը շարունակական է լինելու»: 
 
300 ՀՀ դրամ անվանական արժեքով նամականիշի վրա պատկերված է հայկական ավանդական «Ղափամա» ուտեստը: 
 
Ղափաման լցոնած դդումով հայկական ուտեստ է, որը հիմնականում պատրաստում են աշնանը, ինչպես նաև Սուրբ Ծննդյան տոներին: Ազգային ավանդույթներով հաճախ մատուցվում էր հարսանեկան սեղանին՝ որպես առատության խորհրդանիշ: Ժամանակին միջուկը պատրաստել են նաև ձավարով, մսով, թարմ մրգերով, բայց ամենահայտնի տարբերակը դդումի մեջ լցոնած բրինձն է՝ չրեղենի, ընկուզեղենի ու մեղրի հետ:
 
«Հայփոստ» ՓԲԸ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Կարապետյանը:   Ողջունի
Նոյյան տապան   -   Մամլո հաղորդագրություն
Լուրեր Հայաստանից եւ Սփյուռքից


Կարդացել են 108 անգամ
Noyan Tapan - Նոյյան տապան
Facebook Group · 3 365 անդամ
Միանալ խմբին
Միացեք մեր «Ֆեյսբուքյան» խմբին՝ մեր հաղորդումները քննարկելու եւ բանախոսներին հարցեր ուղղելու համար



Բաժանորդագրվեք «Նոյյան Տապան»-ի մեր էջերին«Յութուբում», «Ֆեյսբուքում» Եւ «Թվիթերում»` մեր հաղորդումներն անվճար դիտելու համար